Juridische bijstand in arbeidsrecht zaken

U heeft een kwestie met betrekking tot uw (toekomstige) arbeidsovereenkomst. U bent het bijvoorbeeld niet eens met een voorgestelde wijziging of ontslag. Of u heeft bijstand nodig bij de totstandkoming van een vaststellingsovereenkomst.

Kantonrechter

Het is de kantonrechter die bevoegd is om zaken waar het gaat over een arbeidsovereenkomst te behandelen. Bij de kantonrechter hoeft u niet verplicht een advocaat in te schakelen. U kunt u zelf vertegenwoordigen, maar u kunt ook de bijstand van een jurist inschakelen.

Voorbeelden van juridische bijstand in het arbeidsrecht

  • Uw werkgever betaald uw loon niet uit;
  • Uw contract wordt ineens niet verlengd;
  • U krijgt ontslag op staande voet;
  • U heeft een waarschuwing gekregen waar u het niet mee eens bent;
  • Er is een reorganisatie en uw werkgever biedt u een vaststellingsovereenkomst aan;
  • U zit in de ziektewet en komt er niet uit met uw werkgever;
  • U heeft problemen met een concurrentiebeding.
    Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Staat uw situatie er niet bij? Neem contact op om te kijken of ik u kan helpen.

Iedereen is afhankelijk van een inkomen

Iedereen is afhankelijk van een inkomen. Of dit inkomen nou voortkomt uit loondienst, een eigen onderneming of een uitkering, zonder inkomen stapelen de problemen zich op.

Om deze reden is het extra vervelend als u problemen heeft met uw werkgever. Ik kan u bijstaan of adviseren in zaken met betrekking tot uw (toekomstige) arbeidscontract.

Er is sprake van een veelheid aan regels die betrekking hebben op het arbeidsrecht.

Daarom is het belangrijk om u altijd bewust te zijn van uw rechten en de eventuele gevolgen van (te nemen) beslissingen. Als uw vaststellingsovereenkomst verkeerde artikelen/bewoordingen bevat kan dit bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat u niet in aanmerking komt voor een WW-uitkering of dat er iets nadeligs vaststaat in een overeenkomst.